Monday, March 26, 2012

PEMBELAJARAN AKHBAR DALAM DARJAH (ADD) DALAM MATA PELAJARAN BAHASA MALAYDIA OLEH PN.PATHIA ABD.HAMID

TARIKH :26 MAC 2012

PN PATHIAH MEMINTA MURID MENCARI PERKATAN-PERKATAN YANG JARANG DIDENGAR.

BAHASA MALAYSIA MERUPAKAN MATA PELAJARAN KEBITARAAN SKS2B DAN MATA PELAJARAN MATEMATIK JUGA MERUPAKAN MATA PELAJARAN KEBITARAAN SKS 2BPENYAMPAIAN CENDERAHATI DAN SIJIL BAGI PEMENANG MTAQ OLEH TN.HJ OSMAN B HJ ABDULLAH,GURU BESAR CENMERLANG SKS 2B 2012

TN.HJ.OSMAN B HJ ABDULLAH MENYAMPAIKAN HADIAH DAN SIJIL KEPADA ADIK SITI NURAQILAH YANG BERJAYA MENDAPAT TEMPAT PERTAMA DALAM PERTANDINGAN BERCERITA KETIKA MAJLIS TASDARUS ALQURAN DI SMK MANTIN PADA 24 JANUARI 2012PESERTA KOMPANG SELAWAT MENDAPAT NAIB JOHAN.TAHNIAH YA.

WARGA SEKOLAH AMAT BERHARAP TAHUN HADAPAN KITA DAPAT MEREBUT KEMBALI TEMPAT PERTAMA DALAM PERTANDINGAN KOMPANG SELAWATTAHNIAH KEPADA ANAK DIDIK SKS 2B KERANA ANAK BERJAYA MENAIKKAN NAMA SEKOLAH. TAHNIAH JUGA KEPADA GURU-GURU PEMBIMBING DAN IBU BAPA YANG TIDAK PERNAH BERPUTUS ASA MEMBERI SOKONGAN PADU.
TAHNIAH DAN TERIMA KASIH JUGA PIHAK SEKOLAH RAKAMKAN PADA TN.HJ OSMAN B HJ ABDULLAH ,GURU BESAR CEMERLANG SKS 2B YANG SENTIASA MEMBERI DORONGAN DAN SEMANGAT AGAR TERUS MAJU DALAM MENDIDIK ANAK DIDIK BUKAN SAHAJA DARI SEGI AKEDEMIK TETAPI JUGA SAHSIAH.

Saturday, March 24, 2012

MAJLIS TADARUS ALQURAN DI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN MANTIN 2012

PERASMIAN MAJLIS TADARUS ALQURAN BERTEMPAT DI SMK MANTIN OLEH TUAN MOHD.SAH PEGAWAI PELAJARAN DAERAH SEREMBAN

ADIK SITI NUR AQILAH DARI SEKOLAH KEBANGSAAN SEREMBAN 2B MERUPAKAN MURID TAHUN 6 IXORA MENDAPAT JOHAN DALAM PERTANDINGAN BERCERITA KISAH KISAH NABI.
ADIK NURAQILAH BERSAMA IBUNYA YANG SENTIASA MEMBIMBINGNYA BERCERITA DI RUMAH.

TAHNIAH YA ADIK NURAQILAH

PERSEMBAHAN KOMPANG SELAWAT YANG BERJAYA MEMUKAU PERHATIAN JURI-JURI DAN PENONTON MENDAPAT NAIB JOHAN PERINGKAT DAERAH DALAM PERTANDINGAN INI.

KEBETULAN HADIAH BEG YANG DITERIMA SAMA DENGAN WARNA BAJU.

PESERTA KOMPANG SELAWAT DAN PERSERTA SKS 2B SEMPAT BERGAMBAR KENANGAN DI SMK MANTIN BERSAMA GURU PENGIRING IAITU USTAZAH MARDZIAH,USTAZAH ZURAIDA,USTAZAH SUZIE DAN USTAZ SHAFIE.
ADIK SITI NURAQILAH SEMPAT MERAKAM GAMBAR BERSAMA IBU KESAYANGANNYA DAN GURU PENGIRING SKS 2B IAITU PN NOLIZA,PN ZURAIDA,PNAZLINDA DAN PN SUZIE.

PESERTA HAFAZAN PEREMPUAN MENDAPAT HADIAH SAGUHATI.TAHNIAH DIUCAPKAN KERANA  TELAH BERUSAHA BERSUNGGUH -SUNGGUH,INSYAALLAH KITA CUBA LAGI TAHUN HADAPAN YA.


PESERTA HAFAZAN LELAKI MENDAPAT HADIAH SAGUHATI.TAHNIAH DIUCAPKAN KERANA  TELAH BERUSAHA BERSUNGGUH -SUNGGUH,INSYAALLAH KITA CUBA LAGI TAHUN HADAPAN YA.
ADIK AHMAD FADLAN SHAMI JUGA MENDAPAT SAGU HATI.TAHNIAH KERANA TELAH BERUSAHA BERSUNGGUH-SUNGGUH
ADIK QAMARINA JUGA MENDAPAT SAGUHATI.TAHNIAH YA KERANA ANDA TELAH MENCUBA YANG TERBAIK.

PERSEMBAHAN KOMPANG SELAWAT DARI MURID SEKOLAH KEBANGSAAN SEREMBAN 2B. JIKA NAK BUAT TEMPAHAN KENDURI KAHWIN BOLEH HUBUNGI SEKOLAH KAMI.


Thursday, March 22, 2012

PROGRAM KITAR SEMULA DI PADANG MPS SEREMBAN PADA 26 FEBRUARI 2012

UNIT BADAN BERUNIFORM TUNAS PUTERI SKS 2B TURUT MENYERTAI PROGRAM INI.KREATIVITI MURID DAN GURU SKS2B MEMBUATKAN RAMAI TETAMU YANG HADIR AMAT BERMINAT MENGAMBIL GAMBAR MURID TUNAS PUTERI SKS 2B  YANG MEMEGANG  MINI POSTER YANG DIBAWAPN.PATMAWATI DAN PN.JUARINA MEMBAWA BAHAN KITAR SEMULA YANG DIKUMPUL DARI MURID-MURID SKS 2B

PN.NORSYAMIAH DAN PN.NADIA MERUPAKAN GURU TUNAS PUTERI YANG TURUT BERTUNGKUSLUMUS MENGUMPUL BAHAN KITAR SEMULA.


Wednesday, March 21, 2012

MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE 9 2012

10 MAC 2012


UCAPAN PERASMIAN OLEH EN.SUHAIMI BIN ISMAIL,PEGAWAI PEJABAT PELAJARAN DAERAH SEREMBAN

UCAPAN OLEH GURU BESAR CEMERLANG SEKOLAH KEBANGSAAN SEREMBAN 2B,                          TN.HJ.OSMAN BIN HAJI ABDULLAHPENYAMPAIAN CENDERAHATI KEPADA PPD SEREMBAN

SETIAUSAHA YANG TIDAK ASING LAGI,PN.HARZANPENYERAHAN TUGAS SEBAGAI YDP PIBG SESI 2011/2012 TN.HAJI ZULKIFLI B KAMALUDIN KEPADA           TUAN HJ KAMEEL YDP SESI 2012/2013

AJK PIBG SESI 2011/2013

AJK PIBG BARU SESI 2012/2013

UCAPAN ALU-ALUAN OLEH YDP PIBG SKS 2B SESI 2011/2012 TN.HJ.ZULKIFLI B.HJ KAMALUDIN
GURU-GURU YANG BERTUGAS SEBAGAI AJK PENDAFTARAN

ANTARA TETAMU YANG HADIR

BARISAN GURU YANG MENJADI AJK PENCATAT
Monday, March 12, 2012

PENERIMAAN SIJIL WATIKAH PELANTIKAN PENGAWAS OLEH ADIK QISRINA TAHUN 5 IXORA
TUAN GURU BESAR CEMERLANG MENYAMPAIKAN WATIKAH PELANTIKAN PENGAWAS KEPADA KETUA PENGAWAS TAHUN 2010 IAITU ADIK FADLAN SHAHMI TAHUN 6I

ADIK NOR EIZATY HAMZAID SEBAGAI NAIB KETUA PENGAWAS

BACAAN IKRAR OLEH BADAN PENGAWAS SKS 2B BAGI TAHUN 2012
PENERIMAAN WATIKAH PELANTIKAN PUSTAKAWAN OLEH ADIK SITI AISYAH BT HAMID YANG DI SAMPAIKAN OLEH GURU BESAR CEMERLANG SKS 2B TN.HJ. OSMAN B HJ ABDULLAH.
ADIK AISYAH JUGA MERUPAKAN KETUA PUSTAKAWAN BAGI TAHUN 2012.Add caption
IKRAR DARI BADAN PUSTAKAWAN SESI 2012.

Pages